Wat is CrossFit Kids & Teens?

CrossFit Kids & Teens is het CrossFit programma voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Het programma is constant gevarieerd waarbij er functioneel wordt bewogen op relatieve intensiteit.

De focus bij CrossFit Kids & Teens ligt op goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Een goede beweging begint altijd bij de vaardigheid of de techniek van een beweging. Vervolgens gaat het om consistentie en voeren we de snelheid op. Pas als dat echt goed gaat voeren we de intensiteit op en wordt er mogelijk wat gewicht toegevoegd. Dit maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige fundering.

CrossFit Kids is een perfecte aanvulling op een bestaande sport!

 

Doel van het programma

Het doel van onze CrossFit Kids & Teens lessen is dat we kinderen willen helpen met het volgende:

 • Beter en meer bewegen
 • Zelfvertrouwen opbouwen en vergroten
 • Leren samenwerken
 • Bewuster omgaan met gezondheid en hun lichaam
 • En vooral plezier hebben in sporten

CrossFit Kids & Teens is niet alleen een aangepaste versie van CrossFit. Het CrossFit Kids & Teens programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger.

 

CrossFit als levensstijl voor kinderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in sporten. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen, wat “normaal” is en waar ze tijd voor maken.

Voor wie?

Het CrossFit Kids programma bij CrossFit Zeewolde is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Pre-Teens (8 t/m 12 jaar)
 • Teens (12 t/m 17 jaar)

De voordelen van CrossFit Kids & Teens voor de ontwikkeling van kinderen

Veel onderzoeken laten zien dat bewegen voor kinderen erg belangrijk is. Kinderen die meedoen aan het CrossFit Kids programma krijgen:

 • Sterkere spieren en botten
 • Een gezondere lichaamssamenstelling
 • Een betere lichaamshouding
 • Minder kans op overgewicht
 • Minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2
 • Een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte
 • Betere schoolprestaties
 • Een gezondere kijk op het leven
 • Meer zelfvertrouwen

CrossFit en de fysieke voordelen voor kinderen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van atletiek en gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze kunnen ontwikkelen en behouden voor de rest van hun leven.

Door het meedoen aan de CrossFit Kids lessen in combinatie met een gezonde levensstijl ontwikkelt een kind sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie en een betere lichaamshouding. Tevens is er minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en levert het een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte op.

CrossFit en de emotionele voordelen voor kinderen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teambuilding, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek, die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere dagelijkse situaties. Er zijn kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij CrossFit. Dit resulteert in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen.

WordPress Theme built by Shufflehound.