Voordelen van het CrossFit Kids & Teens programma

De voordelen van CrossFit Kids & Teens voor de ontwikkeling van kinderen

Veel onderzoeken laten zien dat bewegen voor kinderen erg belangrijk is. Kinderen die meedoen aan het CrossFit Kids programma krijgen:

  • Sterkere spieren en botten
  • Een gezondere lichaamssamenstelling
  • Een betere lichaamshouding
  • Minder kans op overgewicht
  • Minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2
  • Een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte
  • Betere schoolprestaties
  • Een gezondere kijk op het leven
  • Meer zelfvertrouwen

CrossFit en de fysieke voordelen voor kinderen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van atletiek en gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze kunnen ontwikkelen en behouden voor de rest van hun leven.

Door het meedoen aan de CrossFit Kids lessen in combinatie met een gezonde levensstijl ontwikkelt een kind sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie en een betere lichaamshouding. Tevens is er minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en levert het een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte op.

 

CrossFit en de emotionele voordelen voor kinderen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teambuilding, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek, die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere dagelijkse situaties. Er zijn kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij CrossFit. Dit resulteert in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen.

WordPress Theme built by Shufflehound.