De inschrijving voor de CrossFit Open is er weer! Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Maar wat is de CrossFit Open nou eigenlijk precies? En waarom is iedereen hier zo enthousiast over?

In dit artikel gaan we uitleggen wat de Open is en waarom jij er ook aan mee zou moeten doen!

Open 2018

De CrossFit Open is een kwalificatie ronde voor de Regionals. Dit zijn kampioenschappen op internationaal niveau. Er zijn verschillende Regionals over de hele wereld, zoals Meridian, Europe, Pacific, etc. Deze Regionals zijn op hun beurt weer een kwalificatie ronde voor de CrossFit Games, het grootste CrossFit evenement ter wereld. De CrossFit Games zijn de ultieme test van Fitness, waarin de atleten meerdere dagen lang verschillende workouts moeten doen. Zij weten van tevoren niet welke workouts dit zijn en kunnen er daarom ook niet specifiek op trainen. Dit betekent dat ze goed moeten zijn in alles, zoals de visie van CrossFit ook omschrijft.

Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan de Open kwalificaties. Van iemand die zelden tot nooit aan CrossFit heeft gedaan, tot Rich Froning (4-malig winnaar van de CrossFit Games).

Vanaf 22 februari begint de Open en vanaf dat moment wordt er elke week, voor 5 weken lang, 1 WOD (workout) bekend gemaakt. Nadat deze bekend is gemaakt heb je 5 dagen de tijd om de WOD te doen en je score in te vullen op games.crossfit.com. De WOD’s zijn onder te verdelen in diverse leeftijdscategorieën en daarnaast kun je kiezen om de WOD Rx of Scaled te doen. Hierdoor zijn de WOD’s voor iedereen toegankelijk, ongeacht niveau. Dit maakt het voor iedereen een leuke en uitdagende periode!

De Open kwalificatie is de ultieme kans om je eigen grenzen te verleggen, je maatjes aan te moedigen en een goede herinnering aan de sportieve doelen die jij jezelf hebt gesteld. Na elke WOD kun je jouw score vergelijken met de rest van de wereld, of van jouw regio, maar ook van Nederland of van bijvoorbeeld onze box. Op deze manier is er direct een leuke onderlinge competitie waarin je zeker je grenzen gaat verleggen.

Hoe kan ik meedoen en wanneer?

Bij CrossFit Zeewolde zullen we vanaf 22 februari elke zaterdag inplannen om de Open kwalificaties te gaan doen. Elke zaterdag ochtend starten we met een briefing over de WOD, waarin alles wordt uitgelegd. We leggen uit waar elke beweging aan moet voldoen, welke gewichten we gebruiken en hoe de WOD geschaald kan worden. Daarna zullen er meerdere heats zijn waarin elke atleet de tijd krijgt om de WOD uit te voeren. Elke atleet zal een judge krijgen die zijn score bijhoudt en controleert of de atleet zich wel aan de voorgeschreven beweging standaard houdt.

Je kunt meedoen aan de Open door je te registreren op games.crossfit.com. Je maakt daar een account aan en betaalt eenmalig 20 dollar aan CrossFit. Daarna sta je ingeschreven en kun je deelnemen aan de WOD’s en je scores vastleggen. Vermeld bij het aanmelden dat je namens ‘Affiliate CrossFit Zeewolde’ deelneemt.

Waar wacht je nog op? Meld je snel aan!

Geschreven door: Leon Kraneveldt (Atleet CrossFit Zeewolde)