Strength Builder programma

Het Strength Builder Programma is bedoeld voor atleten die serieus stappen willen maken op het gebied van kracht. 3x per week ga je aan de slag om je allround kracht aan te pakken en dit stap voor stap, consistent op te bouwen.

Een aantal basis principes moet je goed onthouden:

  • Start te licht
  • Bouw langzaam op
  • Zet het ene na het andere PR (persoonlijke record)

Iedereen luistert te vaak naar z’n ego en wil te snel, te zwaar liften. Dit zorgt uiteindelijk voor een hoop ellende, vaak in de vorm van een blessure. Wees verstandig en hou je aan het schema. Dit gaat langzamer, maar legt een goede en veilige basis voor de toekomst. Kracht opbouwen kost nou eenmaal heel veel tijd. Accepteer dat! Je kunt niet afsnijden!

Basis lifts

Het programma maakt gebruik van 4 basis lifts:

  • Deadlift
  • Bench Press
  • Back Squat
  • Shoulder Press

Deze 4 oefeningen hebben een groot ‘carry over effect’ naar alle andere gebieden. Je resultaten op het gebied van weightlifting zullen logischerwijs toenemen, maar ook zal je ‘gymnastic’ kracht een enorme boost krijgen. Het programma bevat daarnaast Accesory Work en mobiliteitsoefeningen om je gewrichten soepel te maken en te houden en om de kleine spiertjes extra te trainen. Al met al een compleet programma waar je consistent, stap voor stap, sterker zal worden.

Het programma

Het programma duurt in totaal 9 maanden en is verdeeld in meerdere fases. De 1e fase is bedoeld om je Training Max (TM) te bepalen, om te wennen aan de oefeningen en om geleidelijk de gewichten op te bouwen. In de daaropvolgende fases zal er steeds meer volume worden toegevoegd.

Cyclus & opbouw

Het Strength Builder programma bestaat uit meerdere cyclussen van 7 weken. Na elke 3 weken voegen we gewicht toe aan je TM en herhalen we de sets en percentages van de eerste 3 weken. In de 7e week, doen we een ‘deload’ week. In deze week liggen de percentages bewust een stuk lager. Dit doen we om je lichaam rust te geven. Een deload week is essentieel en een mooi moment om nog meer de focus op techniek te leggen.

Details van het programma

De detail invulling van het programma, de structuur en opbouw volgt zodra je start. Je krijgt dan toegang tot de handleiding van het Strength Builder programma met daarin een zeer uitgebreide uitleg.

Toegenomen kracht

Na 9 maanden het programma consistent te hebben gevolgd is je theoretische Training Max toegenomen met 50kg voor de Deadlift en Back Squat en met 25kg voor de Shoulder Press en Bench Press. Je zult na 9 maanden dus een enorme toename in kracht ervaren.

Wanneer train ik?

Je voert 3 trainingen uit per week. Elke training duurt ongeveer een uur. De trainingen staan ingedeeld op bepaalde dagen, maar je mag de trainingen zelf indelen in jouw week. Ook kun je de volgorde van trainingen aanpassen. Je kunt de trainingen uitvoeren tijdens de speciale 'T.A.C.' uren of thuis indien je over de juiste materialen beschikt.

Kan ik dit programma aan, naast de reguliere trainingen?

Het Strength Builder programma bestaat uit slechts 3 trainingen per week en is daarom niet erg tijdsintensief. Dit maakt het een geschikt programma om uit te voeren naast je reguliere trainingen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je niet elke reguliere training zwaar gaat weightliften. Overleg bij twijfel altijd met je coach!

Hoe kan ik starten?

Je schaft een abonnement aan voor het Strength Builder programma. Je zult vervolgens toegang krijgen tot de app TrueCoach, waar je trainingen in komen te staan. Je gaat beginnen met een Assessment week om de juiste gewichten te bepalen waarmee je gaat rekenen tijdens het programma.

Na het uitvoeren van de Assessment week, ga je de week erna daadwerkelijk starten met het Strength Builder programma.

Je blijft wekelijks nieuwe schema’s ontvangen, zolang je abonnement actief is.

Heb jij interesse in dit programma? Schaf dan het abonnement aan voor het Strength Builder programma en begin met de Assessment.

De kosten voor het Strength Builder abonnement bedragen €30,- per maand. In combinatie met een Onbeperkt CrossFit abonnement kost het Strength Builder programma slechts €17,50 per maand.

WordPress Theme built by Shufflehound.