u

Prehab

Prehab – Blessure begeleiding

Een blessure oplopen is erg vervelend. Ondanks dat we er bij CrossFit Zeewolde alles aan doen om blessures te voorkomen, is het wel iets wat voor kan komen. Zeker bij mensen die zeer intensief en geregeld sporten.

Een blessure betekent niet gelijk het einde van de wereld. Wij zien een blessure of een beginnende blessure juist als kans en we zullen uitleggen waarom!

Door de diversiteit aan bewegingen bij CrossFit, gebruik je afwisselend al je spieren en gewrichten en worden ze gedwongen houdingen aan te nemen die je misschien niet gewend bent. Hierdoor komen vaak al diverse problemen aan het licht. De blessure is namelijk meestal niet het gevolg van een enkele beweging of WOD, maar wordt veroorzaakt door vastzittende spieren, slechte mobiliteit en verkeerde bewegingspatronen.

Dit wordt op den duur pijnlijk duidelijk en uit zich soms in een blessure. De reden dat wij dit als kans zien is omdat je lichaam aangeeft dat er ergens een disbalans is. Dit kan een gewricht zijn wat vastzit of niet goed functioneert, een spier die niet voldoende wordt geactiveerd of een ander onderliggend probleem. Doordat dit aan het licht komt, kunnen we er wat aan doen!

Veel ervaring op blessure gebied

Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd op het gebied van blessure preventie en hebben door middel van een screening en slimme oefeningen al diverse hernia’s, schouder- heup & knie blessures volledig kunnen weg trainen.

Onze aanpak

We starten altijd met een screening. Hierbij brengen wij de mobiliteit in kaart en gaan we op zoek naar onderliggende problemen, rondom het gebied van de blessure. De oorzaak is namelijk vaak te vinden in omliggende gewrichten en spieren. In plaats van symptoom bestrijding, willen we juist de oorzaak aanpakken!

Indien het een complex probleem is wat wij niet kunnen oplossen, zullen wij je doorverwijzen naar de juiste specialist!

Prehab blessure begeleiding

Na de screening zullen we een volledig plan van aanpak voor je schrijven. Je kunt hier binnen enkele dagen na de screening mee starten. Je wordt enkele weken/maanden – afhankelijk van de blessure – volledig begeleid met oefeningen. Je krijgt toegang tot TrueCoach waar per week je oefeningen met uitleg in komen te staan. Je kunt deze tijdens de ‘Open Gym’ uren uitvoeren of thuis in overleg. Je zult gemiddeld 3 tot 5x per week bezig zijn met je oefeningen. Per keer train je gemiddeld 15-30 minuten.

Daarnaast kun je gewoon de reguliere WOD’s blijven volgen. Deze kunnen we immers volledig aanpassen aan wat je wel kan. Hierdoor blijf je op niveau en is het zelfs mogelijk om met een blessure alsnog fitter en sterker te worden!

Het vereist wel volledige inzet van jezelf! Wij begeleiden en bieden je de juiste tools aan. Het is aan jou om deze te gebruiken en je oefeningen serieus uit te voeren!

Wat krijg je met het Prehab traject:

 • Blessure screening (30-60 min)
 • Volledig gepersonaliseerd plan
 • Toegang tot TrueCoach met demo filmpjes en uitleg
 • Wekelijks oefeningen voor thuis of in de box
 • 24/7 contact met je coach

Tarieven

De blessure screening kost eenmalig €75,- (€50,- voor leden). We zijn gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten bezig om de oorzaak van je blessure op te sporen en de bevindingen te bespreken. Indien nodig zullen wij je doorverwijzen naar een specialist.

De blessure begeleiding kost vervolgens €50,- per maand (€25,- voor leden) en stopt natuurlijk weer als je blessure over is. Dit is afhankelijk van de blessure en hoe snel het herstel verloopt. We blijven daarom in contact en beëindigen het traject zodra dit kan. Ons doel is natuurlijk om je zo snel mogelijk van je blessure af te helpen!

Volg je momenteel al ons True Athlete Coaching programma, dan zit de blessure begeleiding erbij inbegrepen. Laat de coach wel weten dat je met een blessure zit!

Wil je graag een screening inplannen? Vul dan onderstaand formulier in of bel direct naar 036 522 2005.

  Close

  CrossFit Zeewolde is een Strength & Conditioning gym en een officiële CrossFit locatie (Affiliate). Wij bieden CrossFit groepslessen aan en gepersonaliseerde programmering via ons True Athlete Coaching programma. Daarnaast bieden wij ook diverse losse programma’s aan die naast de trainingen gevolgd kunnen worden.

  We hebben een team van professionele en gecertificeerde coaches, die jou helpen om je doelen te bereiken en je begeleiden naar een gezondere leefstijl. Of je nu wil afvallen, spiermassa wil opbouwen, een snellere tijd op de 5km wil of gewoon fit wil worden, je kunt bij CrossFit Zeewolde terecht.

  CrossFit Zeewolde – Building Better Humans

  Info