Image Alt

Losse programma’s

Programs

Programma's

Bij CrossFit Zeewolde bieden wij diverse programma’s aan, variërend van een aantal weken tot een aantal maanden of in sommige gevallen doorlopend. Je kunt de meeste programma’s uitvoeren als aanvulling op je trainingen. Sommige programma’s zijn zo uitgebreid, dat je deze volledig op zichzelf staand kan uitvoeren.

De programma’s zijn ideaal om bepaalde zwakke punten aan te pakken, te werken aan een persoonlijk doel of om gewoon sneller fit te worden.

Voor alle programma’s geldt dat je toegang krijgt tot onze handige App. Daarin zullen je trainingen komen te staan, met instructies en demo video’s.

Je kunt daarbij je scores loggen en je hebt 24/7 contact met je coach indien er vragen zijn over het programma.

Je kunt de programma’s uitvoeren in de box tijdens onze speciale ‘Open Gym’ uren, of op een andere locatie zoals bijvoorbeeld thuis of op je werk. Het voordeel van de ‘Open Gym’ uren is dat er altijd een coach aanwezig is die jou kan voorzien van feedback, je houding kan corrigeren en je helpt als er vragen zijn over het programma.

Elk programma is op zichzelf uniek, maar bij alle programma’s geldt het volgende:

 • Toegang tot onze handige App
 • Trainingen met demo’s, uitleg & filmpjes
 • 24/7 contact met je coach voor vragen en feedback
 • Progressie bijhouden via TrueCoach
 • Mogelijkheid om te trainen in de box, tijdens de ‘Open Gym’ uren
 • ‘Remote Coaching’ ook mogelijk
Hieronder vind je een overzicht van alle programma’s die wij aanbieden. Klik op een programma voor meer info:
CrossFit Competitor

Dit programma is bedoeld voor atleten met een competitieve mindset, die zo goed mogelijk willen voorbereiden voor de CrossFit Open, online qualifiers en andere ‘multi-event’ competities.

 

Train 5x per week 1,5 - 2 uur per dag. Het programma sluit perfect aan op de WOD's. Je kunt dan ook de les meedoen en daarna de rest van je programma af maken, of de gehele training zelf uitvoeren.

 • Duur: Doorlopend
 • Aantal: 5x p/week 90-120 min
 • Niveau: Rx (gevorderd)
 • Alleen in combinatie met een onbeperkt of all-in abonnement mogelijk
 • Programma is volledig in het Engels

Je kunt dit programma niet combineren met het Strength of Work your Weakness programma. Het Competitor programma bevat zelf al veel extra skill, strength & stamina werk en bevat bijna dagelijks weightlifting.

 

Dit programma is alleen weggelegd voor atleten die serieus stappen willen maken op het gebied van competities en kan alleen in overleg met de Head Coach worden afgesloten.

 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Work Your Weakness

Het Work your Weakness programma voer je uit als ondersteuning naast de WOD’s en is bedoeld om veel voorkomende zwakke punten aan te pakken. Je ontvangt via onze handige app elke week 3 trainingen die bestaan uit onder andere Strength, Skill & Stamina werk. Elke week is anders en ondersteunt de programmering van die week.

 • Duur: Doorlopend
 • Aantal: 3x p/week 30-60 min
 • Niveau: Beginner
 • Alleen in combinatie met een onbeperkt of all-in abonnement mogelijk.

Met dit programma kun je naast de reguliere lessen dus nog extra werk verzetten, verwerkt in een leuke mix van skill, strength en stamina werk om zo de veel voorkomende zwakke punten aan te pakken. Door het Work your Weakness programma te volgen wordt je als atleet sneller allround fit en ga je beter presteren tijdens de lessen om zo richting het Advanced & Rx niveau op te werken.

 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Strength Builder

Dit programma is bedoeld voor atleten die serieus stappen willen maken op het gebied van kracht. 3x per week train je 60 tot 90 minuten per training en focus je op de 4 basis lifts ('The Big 4') voor allround kracht opbouw -> Deadlift, Bench Press, Back Squat, Shoulder Press.

 

Het programma bevat daarnaast veel 'accessory work' om sterker te worden in de Pull-ups, Push-ups, Dips en Core stability. Ook bevat het programma veel mobility werk om spieren en gewrichten soepel te houden, blessure kans te verminderen en het herstel te bevorderen.

 • Duur: 9 maanden
 • Aantal: 3x p/week 60-90 min
 • Niveau: Beginner

Strength Builder is een volwaardig en zeer uitgebreid programma waarbij je in 9 maanden tijd enorme stappen gaat maken. Je wordt sterker, krijgt meer spiermassa, je hebt minder kans op blessures en je krijgt betere mobiliteit. Dit alles zorgt weer voor een ‘carry over’ effect, waardoor je ook beter gaat presteren op andere gebieden.

 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Elite Engine

Het Elite Engine programma is bedoeld voor atleten die serieus stappen willen maken op het gebied van ‘conditioning’. Je gaat aan de slag om je ‘engine’ aan te pakken en deze stap voor stap op te bouwen. Met het Elite Engine programma bouw je een ijzersterke conditie op.

 • Duur: 12 maanden
 • Aantal: 4x p/week 4-30 min
 • Niveau: Beginner

Het Engine programma is een uitgebreid programma waarbij je 4x per week kort traint (tussen de 4 en 30 min). Het programma bevat relatief weinig hardlopen en wordt grotendeels uitgevoerd op een roeier of Air Bike. Hierdoor is de schokbelasting voor je gewrichten zeer laag en herstelt je lichaam snel van de trainingen. Dit maakt het programma ook goed te volgen naast de reguliere trainingen.

 

Door het Engine programma te volgen bouw je stap voor stap een ijzersterke conditie op. Je krijgt snellere tijden op WOD's, bent niet zo snel meer verzuurd en je hebt minder rustpauzes nodig tijdens een training.

 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

9 weken Pull-up (beginners)

Dit programma is bedoeld voor mensen die hun 1e strict pull-up willen uitvoeren. Als je dit programma consistent volgt en jezelf fysiek en mentaal elke training maximaal inzet kun je in 9 weken tijd enorme stappen maken. Je bouwt kracht op en leert de juiste spieren activeren op weg naar je 1e pull-up. 

 

Je progressie aan het einde van het programma is grotendeels afhankelijk van hoe ver je momenteel al bent in het behalen van je 1e pull-up.

 

Het programma duurt 9 weken en is opgedeeld in 3 fases van elk 3 weken. Elke week train je 3x en een training duurt gemiddeld 30-40 minuten. Door het pull-up programma aan te schaffen krijg je 3 maanden toegang tot onze Open Gyms. Hierdoor kun je (indien nodig) één fase opnieuw doen.

 • Duur: 9 weken
 • Aantal: 3x p/week 30-40 min
 • Niveau: Beginner

Kun je al 1 pull-up? Ook dan kan dit programma zeer nuttig zijn om extra kracht op te bouwen en om te leren meerdere pull-ups achter elkaar te kunnen.

 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

8 weken Double Unders (beginners)

Dit programma is bedoeld voor mensen die hun 1e Double Under willen leren of er al een paar kunnen, maar willen leren om er meerdere achter elkaar te koppelen. Als je dit programma consistent volgt kun je in 8 weken tijd enorme stappen maken.

 

Je start bij de basis: Het juiste touw, de juiste afstelling en hoe je moet springen. Daarna ga je stapsgewijs drills aanleren om de Double Under niet alleen aan te leren, maar ook om deze zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

 

Je progressie aan het einde van het programma is grotendeels afhankelijk van hoe ver je momenteel al bent in het behalen van double unders.

 

Het programma duurt 8 weken en bouwt stap voor stap op. Elke week train je 3x en een training duurt gemiddeld 30-40 minuten.

 • Duur: 8 weken
 • Aantal: 3x p/week 30-40 min
 • Niveau: Beginner

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

8 weken Core Stability

Dit programma is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun 'core stability'. Het doel hiervan is om meer stabiliteit (stijfheid) te kunnen creëren in je romp, terwijl je armen en benen aan het bewegen zijn. Door meer stijfheid te kunnen creëren, bescherm je je rug en kun je krachten beter overbrengen van je onderlichaam, via je core, naar je bovenlichaam, of andersom.

Core stability is iets wat je dagelijks nodig hebt, maar met name als je zware objecten gaat tillen.

 

Dit programma is geschikt voor elke atleet, ongeacht niveau. Iedereen heeft immers baat bij meer core stability! Hoe beter dit is ontwikkeld, hoe minder kans je hebt op blessures en hoe meer je potentieel kunt liften.

 

Het programma duurt 8 weken en bestaat uit 4 fases van elk 2 weken. Elke week train je 5x en een training duurt gemiddeld 10-20 minuten. Je hebt nauwelijks materialen nodig, waardoor het programma ook grotendeels thuis uit te voeren is.

 

In 8 weken tijd leg je een goede basis en leer je diverse oefeningen om je core te versterken. Na 8 weken heb je een scala aan oefeningen, die je vervolgens voor/na een training of thuis kunt toepassen als onderhoud.

 • Duur: 8 weken
 • Aantal: 5x p/week 10-20 min
 • Niveau: Alle niveau's

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

8 weken Mobility

Dit programma is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun mobiliteit. Als je flexibiliteit & mobiliteit mist in spieren en gewrichten is het moeilijk en vaak zelfs onmogelijk om bepaalde posities aan te nemen. Wij zien in ons Prehab programma dat slechte mobiliteit vaak zelfs de grootste oorzaak van blessures is!

 

Het doel van het 8 weken mobility programma is om preventief te werken aan blessures en om meer 'range of motion' (bewegingsvrijheid) in de gewrichten en meer flexibiliteit in de spieren te krijgen. Hierdoor kun je bepaalde posities zoals bijvoorbeeld een overhead squat makkelijker aannemen, waardoor de oefening veiliger en vele malen efficiënter wordt.

 

Met dit programma krijg je 8 weken lang, 5x per week toegang tot de Open Gyms om daar je oefeningen uit te voeren. Je mag dit natuurlijk ook thuis doen, maar je hebt dan wel een foam roller, balletje, stang om aan te hangen en een elastiek nodig.

 

In 8 weken tijd leer je veel verschillende soorten oefeningen, die je in de toekomst kunt blijven toepassen als onderhoud en/of warming-up & cooling down. Je zal dit langdurig moeten volhouden, want in 8 weken tijd ga je zeker grote stappen zetten, maar zullen niet alle mobiliteitsproblemen in 1 klap opgelost zijn. Door mobiliteit te verbeteren en het vervolgens toe te passen in de reguliere lessen en het dagelijks leven, wordt het langzaam aan, stapje voor stapje, een blijvende verandering!

 

We hebben voor het mobility programma keuze uit 3 verschillende sporen:

 1. Mobility 'lower body'
 2. Mobility 'upper body'
 3. Mobility 'general'

Lower body focust zich vooral op het losmaken van heupen, enkels en onderrug.

 

Upper body focust zich vooral op het losmaken van de schouders en bovenrug. Daarnaast werk je ook aan het versterken van de bovenrug spieren (zwakke/inactieve bovenrug spieren veroorzaken veel mobiliteitsproblemen).

 

General mobility is een mix van upper body en lower body en focust zich dus op het hele lichaam. Om die reden duurt dit programma ook iets langer (15-25 min per sessie).

 

Overleg met je coach welk programma voor jou het meest geschikt is!

 • Duur: 8 weken
 • Aantal: 5x p/week 10-20 min ('General mobility' programma duurt iets langer: 15-25 min)
 • Niveau: Alle niveau's

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

3 weken vakantie

Het 3 weken vakantie programma is voor de atleten die op reis gaan en geen beschikking hebben over een box of gym.

 

Elke week staan er 5 volwaardige trainingen voor je klaar waar je uit kunt kiezen. De trainingen zijn zo ontworpen dat je alleen een rugzakje met gewicht nodig hebt, of wat je dan ook maar kan vinden op je vakantie adres.

 

De trainingen bestaan uit een warming-up, WOD, meestal accessory work en een cooling down. Dit alles ondersteund met filmpjes en uitleg. Je bent gemiddeld tussen de 40 en 60 minuten bezig met een training. Kortom, een volwaardige training waardoor je ook op vakantie kunt blijven werken aan je fitheid en gezondheid!

 • Duur: 3 weken
 • Aantal: 5x p/week 40-60 min (je kunt zelf kiezen hoeveel trainingen per week je wil doen)
 • Niveau: Alle niveau's

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Close

CrossFit Zeewolde is een Strength & Conditioning gym en een officiële CrossFit locatie (Affiliate). Wij bieden CrossFit groepslessen aan en gepersonaliseerde programmering via ons True Athlete Coaching programma. Daarnaast bieden wij ook diverse losse programma’s aan die naast de trainingen gevolgd kunnen worden.

We hebben een team van professionele en gecertificeerde coaches, die jou helpen om je doelen te bereiken en je begeleiden naar een gezondere leefstijl. Of je nu wil afvallen, spiermassa wil opbouwen, een snellere tijd op de 5km wil of gewoon fit wil worden, je kunt bij CrossFit Zeewolde terecht.

CrossFit Zeewolde – Building Better Humans

Info