Les aanbod van CrossFit Zeewolde

Hieronder vind je het huidige les aanbod van CrossFit Zeewolde.

Wod staat voor Workout of the Day. Dit zijn de reguliere lessen van CrossFit Zeewolde en worden dan ook het meeste gegeven.

Een ‘Wod’ duurt een uur en er kunnen maximaal 12 mensen aan deelnemen. Vooraf inschrijven voor deze les is verplicht.

Tijdens de Wod worden alle deelnemers maximaal intensief begeleid. Een herhaling afraffelen zit er dan ook echt niet in.

Klik hier om lid te worden.

CrossFit Zeewolde is officieel aangesloten bij het wereldwijde CrossFit Kids programma. Dit betekent dat onze coach is opgeleid als CrossFit Kids instructeur en wij als CrossFit affiliate deze lessen mogen aanbieden.

Wij geven Kids lessen aan de volgende leeftijdscategorie:

  • CrossFit Pre-Teens 8 t/m 12 jaar (Les van 45 minuten)
  • CrossFit Teens 12 t/m 17 jaar (Les van 60 minuten)

Klik hier voor alle informatie over ons CrossFit Kids programma.

Bij CrossFit Zeewolde bieden we ook CrossFit Senior aan, voor de leeftijd 60+. Dit is CrossFit, maar dan op een lagere intensiteit.

De lessen duren 45 minuten en bestaan uit een warming-up, een techniek gedeelte en als afsluiter een korte ‘Workout of the Day’ (WOD). Deze WOD is afgestemd op jouw eigen niveau. De lessen bestaan uit maximaal 12 deelnemers en worden volledig begeleid door ervaren en daarvoor opgeleide instructeurs. Je kunt deze les vergelijken met een Personal Training sessie, die je deelt met maximaal 11 anderen. Iedereen doet hetzelfde, maar dan op het eigen niveau. Dit maakt het ook nog eens een stuk gezelliger!

De focus bij CrossFit Senior ligt op functionele ‘alledaagse’ bewegingen, waarbij er dus veel met het eigen lichaam wordt getraind. Hierdoor verbeteren wij de mobiliteit en bouwen we kracht en conditie op.

Kracht opbouwen en behouden op latere leeftijd is essentieel voor het zelfstandig zijn en blijven. Krachtverlies is namelijk de grootste reden dat mensen in een verzorgingstehuis terecht komen, terwijl dit vaak voorkomen had kunnen worden. Daarnaast is het effectief werken aan je mobiliteit en flexibiliteit essentieel voor het gezond en soepel houden van je gewrichten. Dit wordt veel toegepast en behandeld tijdens de lessen.

Ben je enthousiast geworden en zou je graag een gratis proefles willen doen? Klik dan op deze link om je proefles in te boeken en selecteer in de agenda 1 van de CrossFit Senior lessen.

Wil je na je proefles lid worden? Dat kan door je in te schrijven via deze link.

Dit zijn de lessen voor de startende CrossFitter, ook wel de beginnerscursus genoemd. De Fundamentals bestaan uit 6 verschillende lessen en starten meerdere keren per maand.

De lessen zijn genummerd van 1 t/m 6 en zullen ook zo worden weergegeven op het lesrooster. Het is niet noodzakelijk om les 1 t/m 5 op volgorde te volgen. Het is wel wenselijk om les 6 als laatste te doen, omdat dit herhaling is van alle geleerde stof.

Ook voor de Fundamentals dient er vooraf ingeschreven te worden via het lesrooster in de agenda. Bij de Fundamentals kunnen 12 personen per les deelnemen.

Een Fundamental les duurt 60 minuten.

Klik hier om je in te schrijven voor de Fundamentals.

De Prehab les wordt elke donderdag avond van 18:00 – 19:00 gegeven en is bedoeld om onder begeleiding te werken aan je blessure. In dit uur wordt er een screening gedaan om de oorzaak van de blessure te achterhalen. Vervolgens zal er een behandelplan worden opgesteld, die je in dit uur, maar ook tijdens Open gyms en Wod’s kunt uitvoeren. 

De Prehab les geeft je handvatten om actief te werken aan je blessure en de oorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen. Bijna alle blessures komen voort uit beperkte mobiliteit met als gevolg een maanden/jaren lang verkeerd bewegingspatroon. Dit heeft als gevolg dat er over langere tijd gewrichten verkeerd belast worden, met uiteindelijk een blessure als gevolg. Mobiliteit is daarom ontzettend belangrijk en iets waar wij ons elke les weer op focussen!

 

Tijdens een open gym uur kan een deelnemer vrij trainen en bijvoorbeeld werken aan zijn/haar skills en mobiliteit.

De instructeur geeft geen les maar zal wel aanwezig zijn. Je kunt bij hem terecht voor al je vragen.

Klik hier om lid te worden.

Elke vrijdag avond om 20:30 sluiten we de dag af met een leuke Gymnastics WOD. Tijdens deze WOD staat het trainen met het eigen lichaam centraal. De focus zal met name liggen op het aanleren van de Pull-up, Kip swings, Handstand en Muscle-up.

Deze WOD bestaat voor het grootste deel uit techniek, het ontwikkelen van ‘grip strength’ en natuurlijk ‘core stability’. De kern van Gymnastics is dan ook de controle kunnen behouden over je lichaam in verschillende posities en situaties.

Deze WOD is een aanrader voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in de basis van Gymnastics.

Deze speciale ‘Oly WOD’ wordt elke zaterdag ochtend van 11:00 – 12:00 gegeven. Tijdens deze WOD ligt de focus op het verbeteren van de olympische lifts, de snatch en clean & jerk.

Wil jij beter worden in deze lastige technieken, dan is dit de les voor jou!

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan deze les.

Elke woensdag avond om 20:00 is er een Strongman WOD. Tijdens deze WOD ligt de focus op een spartaanse manier van trainen. Dit houdt in dat je objecten gaat gebruiken en verplaatsen die je normaal nooit zo vaak vasthoudt, zoals bijvoorbeeld trekkerbanden, hamers, jerrycans en sandbags. Ook zul je zwaar gaan tillen, duren de WOD’s relatief lang en zul je het uiterste uit jezelf moeten halen.

Kortom, een gave en uitdagende manier van trainen die perfect aansluit bij de visie van CrossFit: Constant gevarieerd en functioneel bewegen op een hoge intensiteit!