Les aanbod van CrossFit Zeewolde

COVID-19

Vanwege corona hebben wij tijdelijk geen volledig lesaanbod. Check het lesrooster voor het huidige aanbod.

Hieronder vind je het les aanbod van CrossFit Zeewolde.

WOD staat voor ‘Workout of the Day’. De WOD wordt gegeven in groepsverband door professionele en gecertificeerde CrossFit Coaches. Zij begeleiden jou tijdens de WOD, zodat je het maximale uit je training haalt en geven je persoonlijke feedback, zodat je steeds beter gaat bewegen.

De CrossFit lessen duren maximaal een uur en vinden plaats in groepsverband van maximaal 12 personen.

Klik hier om lid te worden.

CrossFit Zeewolde is officieel aangesloten bij het wereldwijde CrossFit Kids programma. Dit betekent dat onze coach is opgeleid als CrossFit Kids instructeur en wij als CrossFit affiliate deze lessen mogen aanbieden.

Wij geven Kids lessen aan de volgende leeftijdscategorie:

  • CrossFit Pre-Teens 8 t/m 12 jaar (Les van 45 minuten)
  • CrossFit Teens 12 t/m 17 jaar (Les van 60 minuten)

Klik hier voor alle informatie over ons CrossFit Kids programma.

Wil jij graag een op maat gemaakt trainingsprogramma en 1 op 1 begeleiding, waardoor je snel je doelen kunt behalen? Dan is Personal Training zeker wat voor jou!

Rene Korporaal van Switch Personal Training is onze zeer ervaren en gediplomeerde Personal Trainer. Hij is zeer gedreven en zal alles op alles zetten om jou te helpen je doelen te behalen.

Wil je je aanmelden of ontvang je graag wat meer informatie, neem dan contact met ons op via deze link.

Meer info volgt snel!

Onder ontwikkeling. Meer informatie volgt!

De Specialty Class Gymnastics is bedoeld als ondersteuning voor de reguliere WOD’s. De les is zeer technisch en de focus zal met name liggen op het aanleren/verbeteren van de Pull-up, Kip swings, Handstand en Muscle-up.

Deze WOD bestaat veel uit techniek, het verbeteren van mobiliteit, het ontwikkelen van ‘grip strength’ en natuurlijk ‘core stability’. De kern van Gymnastics is dan ook de controle kunnen behouden over je lichaam in verschillende posities en situaties.

Deze WOD is een aanrader voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van Gymnastics.

De Specialty Class Olympic Weightlifting is bedoeld als ondersteuning voor de reguliere WOD’s. De lessen zijn bedoeld om techniek te verbeteren en kracht op te bouwen voor de 2 olympische lifts, de Snatch en Clean & Jerk.

De les bestaat veel uit techniek, verbeteren van mobiliteit en het opbouwen van kracht. De olympische lifts zullen veelal worden opgedeeld in kleine stapjes, om zo de zwakke punten in kaart te brengen en deze gericht aan te pakken.

Wil jij beter worden in deze lastige technieken en kracht opbouwen, dan is dit de les voor jou!

De Specialty Class StrongFit is bedoeld om (explosieve) kracht op te bouwen en om te trainen met zogenaamde ‘odd objects’. Dit houdt in dat je objecten gaat gebruiken en verplaatsen die je normaal nooit zo vaak vasthoudt, zoals bijvoorbeeld trekkerbanden, hamers, jerrycans, dumbbells en sandbags.

We trainen volgens de principes van StrongFit. Dit betekent dat we werken aan het verbeteren van gripkracht, balans in het lichaam en alle 3 de verschillende types van gewichtheffen, namelijk carry’s, holds en loads. Dit alles doen we om een sterke basis te leggen en veel kracht op te bouwen.

StrongFit is een perfecte ondersteuning voor de CrossFit lessen, om de volgende redenen:

  • Disbalans in het lichaam opsporen en wegtrainen
  • Krachtopbouw met ‘odd objects’, niet alles is namelijk zo perfect als een barbell
  • Opbouw gripkracht, je bent immers zo sterk als wat je vast kunt houden
  • Sterker worden, zonder je gewrichten zwaar te belasten
  • Je explosiviteit zal enorm toenemen

Kortom, StrongFit is een gave en uitdagende manier van trainen die perfect aansluit bij de visie van CrossFit: Constant gevarieerd en functioneel bewegen op een hoge intensiteit!

CrossFit Zeewolde is een officiële locatie van het Arminius Selectie & Trainingscentrum (ASTC).

Het ASTC is een centrum dat persoonlijke begeleide trainingen en informatie aanbied om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een baan bij één van de uniformberoepen.

Ons ‘Mission Statement’ is duidelijk:

Fit, belastbaar, geïnformeerd en op het juiste niveau aan de start van je carrière staan.

Tactical Athlete Program

De selectie eisen en de diverse opleidingen bij de uniformberoepen zijn niet gemakkelijk. Middels ons unieke traject dat uit 6 verschillende fases bestaat bereiden wij jou optimaal voor.

Klik hier voor meer informatie

WordPress Theme built by Shufflehound.