Les aanbod van CrossFit Zeewolde

Hieronder vind je het les aanbod van CrossFit Zeewolde.

WOD staat voor ‘Workout of the Day’. De WOD wordt gegeven in groepsverband door professionele en gecertificeerde CrossFit Coaches. Zij begeleiden jou tijdens de WOD, zodat je het maximale uit je training haalt en geven je persoonlijke feedback, zodat je steeds beter gaat bewegen.

De CrossFit lessen duren maximaal een uur en vinden plaats in groepsverband van maximaal 12 personen.

Klik hier om lid te worden.

CrossFit Zeewolde is officieel aangesloten bij het wereldwijde CrossFit Kids programma. Dit betekent dat onze coach is opgeleid als CrossFit Kids instructeur en wij als CrossFit affiliate deze lessen mogen aanbieden.

Wij geven Kids lessen aan de volgende leeftijdscategorie:

 • CrossFit Pre-Teens 8 t/m 12 jaar (Les van 45 minuten)
 • CrossFit Teens 12 t/m 17 jaar (Les van 60 minuten)

Klik hier voor alle informatie over ons CrossFit Kids programma.

True Athlete Coaching is een uniek programma en bestaat uit het beste van 2 werelden. We gebruiken de trainingsmethodiek van CrossFit (Strength & Conditioning) en combineren dit met de persoonlijke aandacht van Personal Training.

De eerste stap in het programma is om een telefonische intake te doen. Hierbij worden je doelen in kaart gebracht en leren we je beter kennen. De 2e stap is het uitvoeren van een zeer uitgebreide assessment van 1,5 uur. Daarbij checken we je conditie, je beweegpatroon, je zwakke punten, eventuele blessures en mobiliteit.

Aan de hand van de intake én de assessment wordt er een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor je gemaakt, met voedingsbegeleiding indien gewenst. Je krijgt dan toegang tot een handige app waar al je trainingen met uitleg en instructie video’s in komen te staan en waar je 24/7 contact hebt met je Coach.

Trainen kan in de box tijdens de ‘T.A.C.’ momenten, waar je ‘zelfstandig’ je trainingen doorloopt. Er is echter altijd een coach op de vloer aanwezig voor vragen en het verbeteren van je techniek.

Klik hier voor meer info

Programma samengevat

Kort samengevat is het True Athlete Coaching een all-in pakket! Waar je voor Personal Training al gauw minimaal €55,- per uur betaald, is dat bij True Athlete Coaching slechts tussen de €10,- en €22,- per training.

Wat krijg je daar allemaal voor:

 • Compleet gepersonaliseerd programma, afgestemd op jouw doelen
 • Persoonlijke Coach
 • Combinatie met CrossFit mogelijk
 • Voedingsbegeleiding – Koppeling mogelijk via MyFitnessPal
 • Blessure begeleiding indien nodig
 • Maandelijks 1-op-1 consult inbegrepen
 • 24/7 contact met je Coach via onze handige App
 • Feedback via de App en in de box

Klik hier om je intake in te plannen

Bij CrossFit Zeewolde bieden wij diverse Standalone Programma’s aan. Dit zijn programma’s, variërend van een aantal weken tot een aantal maanden, die je als los programma kunt volgen maar ook kunt uitvoeren naast de reguliere trainingen.

Deze programma’s zijn ideaal om bepaalde zwakke punten aan te pakken, te werken aan een persoonlijk doel of om gewoon sneller fit te worden.

Voor alle Standalone Programma’s geldt dat je toegang krijgt tot TrueCoach. Daarin zullen je trainingen komen te staan, met instructies en demo video’s. Je kunt daarbij je scores loggen en je hebt 24/7 contact met je coach indien er vragen zijn over het programma.

Je kunt het programma uitvoeren in de box tijdens de speciale ‘T.A.C.’ uren, of op een andere locatie zoals bijvoorbeeld thuis of op je werk. Het voordeel van de ‘T.A.C.’ uren is dat er een coach aanwezig is die jou kan voorzien van feedback, je houding kan corrigeren en je helpt als er vragen zijn over het programma.

Standalone Programma’s samengevat

Elke Standalone Programma is op zichzelf uniek, maar bij alle programma’s geldt het volgende:

 • Toegang tot TrueCoach
 • Trainingen met demo’s, uitleg & filmpjes
 • 24/7 contact met je coach voor vragen en feedback
 • Progressie bijhouden via TrueCoach
 • Mogelijkheid om te trainen in de box, tijdens de ‘T.A.C.’ uren
 • Remote Coaching ook mogelijk
 • Flinke korting voor Onbeperkt CrossFit abonnement

Klik hier voor meer info

Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd op het gebied van blessures en hebben door middel van een screening en slimme oefeningen al diverse hernia’s, schouder, heup & knie blessures volledig kunnen weg trainen.

Wij gebruiken ons Prehab programma om blessures op te sporen en eruit te trainen.

Onze aanpak

We starten altijd met een screening. Hierbij brengen we de mobiliteit in kaart en gaan we op zoek naar onderliggende problemen, rondom het gebied van de blessure. De oorzaak is namelijk vaak te vinden in omliggende gewrichten en spieren. In plaats van symptoom bestrijding, willen we juist de oorzaak aanpakken!

Indien het een complex probleem is wat wij niet kunnen oplossen, zullen wij je doorverwijzen naar de juiste specialist!

Na de screening zullen we een volledig plan van aanpak voor je schrijven. Je kunt hier binnen enkele dagen na de screening mee starten. Je wordt enkele weken/maanden, afhankelijk van de blessure, volledig begeleid met oefeningen. Je krijgt toegang tot TrueCoach waar per week je oefeningen met uitleg in komen te staan. Je kunt deze thuis of tijdens de ‘T.A.C.’ uren uitvoeren. Je zal gemiddeld 3 tot 5x per week bezig zijn met je oefeningen.

Programma samengevat:

 • Blessure screening (30-60 min)
 • Volledig gepersonaliseerd plan
 • Toegang tot TrueCoach met demo filmpjes en uitleg
 • Wekelijks oefeningen voor thuis of in de box
 • 24/7 contact met je coach

Klik hier voor meer info

De Specialty Class Gymnastics is bedoeld als ondersteuning voor de reguliere WOD’s. De les is zeer technisch en de focus zal met name liggen op het aanleren/verbeteren van de Pull-up, Kip swings, Handstand en Muscle-up.

Deze WOD bestaat veel uit techniek, het verbeteren van mobiliteit, het ontwikkelen van ‘grip strength’ en natuurlijk ‘core stability’. De kern van Gymnastics is dan ook de controle kunnen behouden over je lichaam in verschillende posities en situaties.

Deze WOD is een aanrader voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van Gymnastics.

Check ons lesrooster voor het aanbod

De Specialty Class Olympic Weightlifting is bedoeld als ondersteuning voor de reguliere WOD’s. De lessen zijn bedoeld om techniek te verbeteren en kracht op te bouwen voor de 2 olympische lifts, de Snatch en Clean & Jerk.

De les bestaat veel uit techniek, verbeteren van mobiliteit en het opbouwen van kracht. De olympische lifts zullen veelal worden opgedeeld in kleine stapjes, om zo de zwakke punten in kaart te brengen en deze gericht aan te pakken.

Wil jij beter worden in deze lastige technieken en kracht opbouwen, dan is dit de les voor jou!

Check ons lesrooster voor het aanbod

De Specialty Class StrongFit is bedoeld om (explosieve) kracht op te bouwen en om te trainen met zogenaamde ‘odd objects’. Dit houdt in dat je objecten gaat gebruiken en verplaatsen die je normaal nooit zo vaak vasthoudt, zoals bijvoorbeeld trekkerbanden, hamers, jerrycans, dumbbells en sandbags.

We trainen volgens de principes van StrongFit. Dit betekent dat we werken aan het verbeteren van gripkracht, balans in het lichaam en alle 3 de verschillende types van gewichtheffen, namelijk carry’s, holds en loads. Dit alles doen we om een sterke basis te leggen en veel kracht op te bouwen.

StrongFit is een perfecte ondersteuning voor de CrossFit lessen, om de volgende redenen:

 • Disbalans in het lichaam opsporen en wegtrainen
 • Krachtopbouw met ‘odd objects’, niet alles is namelijk zo perfect als een barbell
 • Opbouw gripkracht, je bent immers zo sterk als wat je vast kunt houden
 • Sterker worden, zonder je gewrichten zwaar te belasten
 • Je explosiviteit zal enorm toenemen

Kortom, StrongFit is een gave en uitdagende manier van trainen die perfect aansluit bij de visie van CrossFit: Constant gevarieerd en functioneel bewegen op een hoge intensiteit!

Check ons lesrooster voor het aanbod

CrossFit Zeewolde is een officiële locatie van het Arminius Selectie & Trainingscentrum (ASTC).

Het ASTC is een centrum dat persoonlijke begeleide trainingen en informatie aanbied om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een baan bij één van de uniformberoepen.

Ons ‘Mission Statement’ is duidelijk:

Fit, belastbaar, geïnformeerd en op het juiste niveau aan de start van je carrière staan.

Tactical Athlete Program

De selectie eisen en de diverse opleidingen bij de uniformberoepen zijn niet gemakkelijk. Middels ons unieke traject dat uit 6 verschillende fases bestaat bereiden wij jou optimaal voor.

Klik hier voor meer informatie

WordPress Theme built by Shufflehound.