Les aanbod van CrossFit Zeewolde

Hieronder vind je het huidige les aanbod van CrossFit Zeewolde.

Wod staat voor Workout of the Day. Dit zijn de reguliere lessen van CrossFit Zeewolde en worden dan ook het meeste gegeven.

Een ‘Wod’ duurt een uur en er kunnen maximaal 12 mensen aan deelnemen. Vooraf inschrijven voor deze les is verplicht.

Tijdens de Wod worden alle deelnemers maximaal intensief begeleid. Een herhaling afraffelen zit er dan ook echt niet in.

Klik hier om lid te worden.

CrossFit Zeewolde is officieel aangesloten bij het wereldwijde CrossFit Kids programma. Dit betekent dat onze coach is opgeleid als CrossFit Kids instructeur en wij als CrossFit affiliate deze lessen mogen aanbieden.

Wij geven Kids lessen aan de volgende leeftijdscategorie:

  • CrossFit Pre-Teens 8 t/m 12 jaar (Les van 45 minuten)

CrossFit Teens 13 t/m 17 jaar zal binnenkort worden opgestart.

Klik hier voor alle informatie over ons CrossFit Kids programma.

Dit zijn de bootcamp lessen van CrossFit Zeewolde. Deze lessen worden 1x per week buiten en/of binnen gegeven en duren een uur.

Bij bootcamp maak je veel gebruik van het eigen lichaam en train je op je eigen intensiteit.

De lessen worden gegeven door Joey de Graaf, onze zeer ervaren bootcamp instructeur.

Via onze drop-in planner kun je je inschrijven voor een bootcamp les. Klik hier om je in te schrijven.

Dit zijn de lessen voor de startende CrossFitter, ook wel de beginnerscursus genoemd. De Fundamentals bestaan uit 6 verschillende lessen en starten meerdere keren per maand.

De lessen zijn genummerd van 1 t/m 6 en zullen ook zo worden weergegeven op het lesrooster. Het is niet noodzakelijk om les 1 t/m 5 op volgorde te volgen. Het is wel wenselijk om les 6 als laatste te doen, omdat dit herhaling is van alle geleerde stof.

Ook voor de Fundamentals dient er vooraf ingeschreven te worden via het lesrooster in de agenda. Bij de Fundamentals kunnen 12 personen per les deelnemen.

Een Fundamental les duurt 60 minuten.

Klik hier om je in te schrijven voor de Fundamentals.

De Prehab les wordt elke donderdag avond van 18:00 – 19:00 gegeven en is bedoeld om onder begeleiding te werken aan je blessure. In dit uur wordt er een screening gedaan om de oorzaak van de blessure te achterhalen. Vervolgens zal er een behandelplan worden opgesteld, die je in dit uur, maar ook tijdens Open gyms en Wod’s kunt uitvoeren. 

De Prehab les geeft je handvatten om actief te werken aan je blessure en de oorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen. Bijna alle blessures komen voort uit beperkte mobiliteit met als gevolg een maanden/jaren lang verkeerd bewegingspatroon. Dit heeft als gevolg dat er over langere tijd gewrichten verkeerd belast worden, met uiteindelijk een blessure als gevolg. Mobiliteit is daarom ontzettend belangrijk en iets waar wij ons elke les weer op focussen!

 

Tijdens een open gym uur kan een deelnemer vrij trainen en bijvoorbeeld werken aan zijn/haar skills en mobiliteit.

De instructeur geeft geen les maar zal wel aanwezig zijn. Je kunt bij hem terecht voor al je vragen.

Klik hier om lid te worden.

Deze speciale ‘Oly WOD’ wordt elke zaterdag ochtend van 11:00 – 12:00 gegeven. Tijdens deze WOD ligt de focus op het verbeteren van de olympische lifts, de snatch en clean & jerk.

Wil jij beter worden in deze lastige technieken, dan is dit de les voor jou!

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan deze les.

Elke woensdag avond om 20:00 is er een Strongman WOD. Tijdens deze WOD ligt de focus op een spartaanse manier van trainen. Dit houdt in dat je objecten gaat gebruiken en verplaatsen die je normaal nooit zo vaak vasthoudt, zoals bijvoorbeeld trekkerbanden, hamers, jerrycans en sandbags. Ook zul je zwaar gaan tillen, duren de WOD’s relatief lang en zul je het uiterste uit jezelf moeten halen.

Kortom, een gave en uitdagende manier van trainen die perfect aansluit bij de visie van CrossFit: Constant gevarieerd en functioneel bewegen op een hoge intensiteit!

Elke vrijdag avond om 20:30 sluiten we de dag af met een leuke Gymnastics WOD. Tijdens deze WOD staat het trainen met het eigen lichaam centraal. De focus zal met name liggen op het aanleren van de Pull-up, Kip swings, Handstand en Muscle-up.

Deze WOD bestaat voor het grootste deel uit techniek, het ontwikkelen van ‘grip strength’ en natuurlijk ‘core stability’. De kern van Gymnastics is dan ook de controle kunnen behouden over je lichaam in verschillende posities en situaties.

Deze WOD is een aanrader voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in de basis van Gymnastics.

Nog een training, of eigenlijk een evenement wat we aanbieden zijn de Military Bootcamp trainingen. Deze trainingen staan los van CrossFit Zeewolde, maar worden georganiseerd door Marcel (de eigenaar en hoofd coach van CrossFit Zeewolde) en zijn zwager Joey (de bootcamp instructeur van CrossFit Zeewolde).

Dit is een zware bootcamp training die 2,5 uur duurt. De naam Military bootcamp geeft aan dat het een militair tintje heeft.

Je zult in 2,5 uur tijd een kleine impressie krijgen van een militaire opleiding. De focus ligt op doorzettingsvermogen, teamwork en grenzen verleggen. Je gaat jezelf meerdere keren tegenkomen tijdens deze 2,5 uur en dit is ontzettend leerzaam! Hoe reageer jij onder extreme druk en vermoeidheid?

Het programma zelf is geheim en is nooit hetzelfde. Deze bootcamps worden slechts enkele keren per jaar gegeven. Wanneer dat is wordt vanzelf op de website en Facebook bekend gemaakt.

Wil jij je grenzen opzoeken dan is dit een echte aanrader! Maar let op, het is extreem zwaar. Durf jij het aan?

Bij CrossFit Zeewolde kun je ook Personal Training krijgen. Heb je hier interesse in, neem dan contact met ons op voor meer informatie.