Fundamentals

Wat goed dat je wat meer informatie wilt hebben over de Fundamentals!

Het doel van de Fundamentals is om je beter te leren kennen, om de gedachte achter CrossFit te begrijpen en om de 9 fundamentele bewegingen te kunnen uitvoeren. Hierdoor kun je optimaal voorbereid deelnemen aan de normale lessen. Daarnaast verhogen we de kennis en bewustwording op het gebied van het menselijk lichaam, training en voeding. Niet alleen zal je hierdoor de trainingen beter begrijpen, maar zal dit ook de motivatie verhogen om jezelf maximaal in te zetten.

Tijdens de Fundamentals staan de 9 fundamentele bewegingen van CrossFit centraal. Gedurende een periode van 6 verschillende lessen worden deze 9 belangrijke bewegingen aangeleerd en beoefend. Elke les wordt afgesloten met de zogenaamde WOD (Workout of the day). Hier ga je de aangeleerde oefeningen toepassen en leer je de verschillende vormen van WOD’s kennen.

Hieronder een overzicht van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de Fundamentals:

  • Wat is CrossFit?
  • Anatomie en fysiologie
  • Wat is Fitness en uitleg over de 4 verschillende modellen van CrossFit
  • Techniek
  • Cardio
  • Voeding en gezondheid
  • Mechaniek, consistentie, intensiteit
  • Het aanleren van de 9 fundamentele bewegingen

De Fundamentals zijn voor iedereen die net begint met CrossFit en instromen kan op elk gewenst moment.

Starten met de Fundamentals

Elke maandag avond om 19:00 staat er een Fundamental les op het programma. Je kunt op elk gewenst moment instromen bij deze les. Het zijn 6 op zichzelf staande lessen, die in willekeurige volgorde afgerond kunnen worden. We raden wel aan om les 6 als laatste te volgen, omdat dit herhaling is van alle technieken.

Wil je naast je Fundamentals ook direct meedoen met de reguliere lessen? Dit kan! We hebben veel atleten die op deze manier zijn begonnen met CrossFit. Aan te raden is om dan een onbeperkt abonnement af te sluiten. Daarmee kun je onbeperkt deelnemen aan de reguliere lessen en kun je tussendoor ook deelnemen aan de Fundamentals. Bij onze andere abonnementen zitten de Fundamentals niet inbegrepen en zul je deze apart moeten aanschaffen.

Voor alle informatie over onze abonnementen, kun je hier terecht.