Elite Engine

Het Elite Engine programma is bedoeld om je werkcapaciteit over meerdere tijdsdomeinen te verbeteren. In Jip en Janneke taal betekent dit dat je conditie enorm vooruit zal gaan! Op deze pagina leggen we uit wat het Elite Engine programma precies inhoudt en waarom het zo effectief is!

Werkcapaciteit

Werk Capaciteit (ook wel vermogen) is fundamenteel voor Fitness en een verbetering hiervan vertaalt zich direct in betere prestaties op alle gebieden. Een hogere werkcapaciteit betekent een fitter en gezonder persoon!

Afbeeldingsresultaat voor work capacity

Het verbeteren van je werkcapaciteit, je 'engine', is echter een langdurig proces en moet stap voor stap worden aangepakt. Om die reden hebben wij het Elite Engine programma gemaakt. Met dit programma bouw je een conditie op van een Elite level atleet en zullen je prestaties op alle gebieden toenemen!

Wisselende Intensiteit

Functioneel Fitness zoals CrossFit en Monostructurele sporten (langere duur) belonen diegene die aanhoudend het meeste werk kunnen verzetten. In Monostructurele sporten, is een bepaalde spiergroep dezelfde taak constant aan het herhalen voor een lange duur. De capaciteit op dit gebied wordt bepaald door een balans tussen energie productie en het afvoeren van afvalstoffen in de spieren. In Functioneel Fitness zoals CrossFit, variëren de taken en daardoor ook de spieren en de energie behoeftes. Dat maakt het een complex gebied.

Verbeteren vermogen spiervezels

Met het Elite Engine programma pakken we juist dit complexe gebied aan en verbeteren we die capaciteit, specifiek voor de Functionele Fitness atleten. De focus tijdens het programma ligt op het verbeteren van de hoeveelheid en de kwaliteit van de spiervezels die geactiveerd worden. Werkcapaciteit is hier namelijk sterk afhankelijk van en dat zullen we hieronder verder toelichten.

Afbeeldingsresultaat voor muscle fiber types

Je spieren bestaan uit langzame (slow-twitch) en snelle (fast-twitch) spiervezels (zie figuur hierboven). Fast-twitch vezels kun je ook weer onderverdelen in 2 verschillende types. Alle typen spiervezels hebben verschillende manieren om energie te produceren en afvalstoffen af te voeren. Elke type spiervezel vereist dan ook een andere trainingsprikkel.

Daarnaast is een spier nooit volledig slow-twitch of fast-twitch, maar zit er een heel scala aan verschillende verhoudingen tussen. Met het Elite Engine programma verbeteren we het vermogen om energie te produceren en afvalstoffen af te voeren over alle typen spiervezels. Wat houdt het in:

  • Verbeteren van algehele energie productie en mogelijkheid om dit langer vol te houden --> Snellere tijden op WOD's.
  • Verbeteren van het vermogen van de spieren om zuurstof te verwerken en daardoor makkelijker afvalstoffen af te voeren --> Niet zo snel meer verzuurd tijdens de WOD's.
  • Ontwikkel het vermogen om meerdere malen intervals van hoge intensiteit uit te voeren en herstel veel sneller tussendoor --> Minder rustpauzes tijdens een WOD.

Starten met het programma

Je start het programma met een Assessment waarin je 5 verschillende testen op de Air Bike moet afleggen, verspreid over meerdere dagen, om jouw basisniveau te bepalen. Na het afleggen van de 5 testen zal er een individueel trainingsschema worden opgestart, speciaal afgestemd op jouw ontwikkelpunten.

Wanneer train ik?

Je voert 4 trainingen uit per week, die elk maximaal 30 minuten duren. De trainingen staan ingedeeld op bepaalde dagen, maar je mag de trainingen zelf indelen in jouw week. Ook kun je de volgorde van trainingen aanpassen. Je kunt de trainingen uitvoeren tijdens de speciale 'T.A.C.' uren of thuis indien je over een Roeier en/of Air Bike beschikt.

Duur van het programma

Het programma duurt in totaal 12 maanden. Dit is nodig om het maximale effect te bereiken. Je zult dan ook merken dat na 12 maanden je conditie op allerlei gebieden een enorme boost heeft gekregen. We maken dit uiteraard inzichtelijk door middel van diverse testen om je progressie te meten.

Je kunt uiteraard eerder stoppen met het programma indien gewenst.

Details over het programma

Alle uitgebreide details over het programma en de trainingen volgen zodra je start met het programma. Je krijgt dan toegang tot de handleiding van het Elite Engine programma met uitgebreide uitleg.

Kan ik dit programma wel aan, naast de reguliere WOD’s?

Doordat het programma voornamelijk gebruik maakt van low impact oefeningen, zoals roeien en fietsen krijgen de spieren en gewrichten weinig belasting te verduren. Dit betekent dat je lichaam niet veel tijd nodig heeft om te herstellen. Dit in combinatie met de korte tijdsduur per training, maakt dat het Elite Engine programma uitermate geschikt is om naast je reguliere trainingen uit te voeren!

Wat heb ik nodig tijdens een training?

Bij het Elite Engine programma ligt de focus vooral op de AirBike en de Roeier. Er zullen slechts enkele trainingen tussen zitten waarbij er moet worden hardgelopen.

Hoe kan ik starten?

Je schaft een abonnement aan voor het Elite Engine programma. Je zult vervolgens toegang krijgen tot de app TrueCoach, waar de 5 testen in komen te staan die je eerst moet uitvoeren.

Na het uitvoeren van alle testen, zal er een persoonlijk programma opgestart worden gebaseerd op jouw resultaten. Vervolgens kun je starten met het Elite Engine programma.

Je blijft wekelijks nieuwe schema’s ontvangen, zolang je abonnement actief is.

Heb jij interesse in dit programma? Schaf dan het abonnement aan voor het Elite Engine programma en begin met de Assessment.

De kosten voor het Elite Engine abonnement bedragen €25,- per maand. In combinatie met een Onbeperkt CrossFit abonnement kost het Elite Engine programma slechts €15,- per maand.

WordPress Theme built by Shufflehound.