Image Alt

CrossFit Kids & Teens

CrossFit Kids & Teens

CrossFit Zeewolde is een officiële CrossFit Kids locatie. Wij bieden CrossFit Kids & Teens lessen aan voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 (Kids) en 12 t/m 17 jaar (Teens).

De focus bij CrossFit Kids & Teens ligt op het goed leren bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Middels functionele bewegingen, maken de Kids kennis met (olympisch) gewichtheffen, gymnastiek en cardio oefeningen. Ze beginnen daarbij met lichte gewichten om de basistechnieken aan te leren. Pas als ze de technieken onder de knie hebben, zal het gewicht wat worden verhoogd. Bij de Teens (12 t/m 17 jaar) zal deze basis steeds verder worden uitgebouwd.

De Kids & Teens lessen maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. De lessen zijn serieus en gedisciplineerd en leren de Kids & Teens om zelfstandiger te worden, beter samen te werken, bewuster om te gaan met hun lichaam en gezondheid en om meer zelfvertrouwen te krijgen.

CrossFit Kids (8 t/m 12 jaar)

CrossFit Kids is gericht op kinderen vanaf 8 jaar en biedt een uitdagend programma aangepast aan de leeftijd. Er zal veel focus liggen op het juist uitvoeren van de technieken. Vanaf deze leeftijd zullen er lichte gewichten gebruikt gaan worden, mits de techniek dit toelaat. De lessen draaien om het ontwikkelen van de algemene fysieke vaardigheden, de fundamentele bewegingen van CrossFit, team-spelletjes en kleine competities. Ook zullen er obstakelroutes en leuke workouts worden gedaan om de kinderen beter te leren bewegen en om ze daar de voordelen van in te laten zien.

De Kids leren omgaan met winnen en verliezen en het dragen van verantwoordelijkheden. Dit helpt ze ook om essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbetert hun zelfvertrouwen.

Elke les duurt 60 minuten en bestaat uit maximaal 12 kinderen.

CrossFit Teens (12 t/m 17 jaar)

CrossFit Teens is gericht op kinderen vanaf 12 jaar (middelbare school). Tieners in deze leeftijd zijn toe aan een uitdagender programma. Hun lichaam is vaak klaar om met wat meer gewicht te kunnen trainen. De gewichten die gebruikt worden in deze lessen zullen worden geschaald naar het niveau en de leeftijd van de tiener. Daarnaast wordt er per les goed gekeken naar de houding en techniek van de tiener. In deze leeftijd ondergaat het lichaam van een tiener zoveel verandering en vaak verschilt dit per week. Elke les wordt dan ook op de juiste manier geschaald en begeleid!

Deze lessen duren 60 minuten. Elke les bestaat uit maximaal 12 tieners.

Tarieven & lesrooster Kids & Teens
  • CrossFit Kids 1x per week (60 min): €27,50
  • CrossFit Kids 2x per week (60 min): €32,50
  • CrossFit Teens 1x per week (60 min): €35,-
  • CrossFit Teens 2x per week (60 min): €47,50

De Kids lessen worden gegeven op woensdag van 17:00 – 18:00 en op vrijdag van 16:00-17:00.

De Teens lessen worden gegeven op woensdag van 18:00 – 19:00 en van 19:00 – 20:00.

Op vrijdag zijn de Teens lessen van 17:00 – 18:00 en van 18:00 – 19:00.

Wachtlijst

Momenteel zit onze tiener groep CrossFit helemaal vol. Wel hebben wij voor de tieners vanaf 14 jaar nog plek bij de Barbell Club.

Bij de Kids hebben we alleen nog 1x per week op vrijdag plek.

Via onderstaand formulier kun je jouw kind aanmelden op onze wachtlijst.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam kind/tiener
Naam ouder
Close

CrossFit Zeewolde is een Strength & Conditioning gym en een officiële CrossFit locatie (Affiliate). Wij bieden CrossFit groepslessen aan en gepersonaliseerde programmering via ons True Athlete Coaching programma. Daarnaast bieden wij ook diverse losse programma’s aan die naast de trainingen gevolgd kunnen worden.

We hebben een team van professionele en gecertificeerde coaches, die jou helpen om je doelen te bereiken en je begeleiden naar een gezondere leefstijl. Of je nu wil afvallen, spiermassa wil opbouwen, een snellere tijd op de 5km wil of gewoon fit wil worden, je kunt bij CrossFit Zeewolde terecht.

CrossFit Zeewolde – Building Better Humans

Info